Тунел Мон Блан: Целосно прекинување на сообраќајот поради церемонијата по повод 20-годишнината од пожарот во 1999 година

Ристо Вуков ја продолжи беспрекорната соработка со АМЕРИТ
05/03/2019
ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА бр.159
19/03/2019

Тунел Мон Блан: Целосно прекинување на сообраќајот поради церемонијата по повод 20-годишнината од пожарот во 1999 година

Ве информираме дека со цел да се овозможи признавање и непречено одвивање на церемонијата по повод одбележувањето на 20-годишнината од пожарот во 1999 година, организиран од Здружението на семејствата на жртвите од катастрофите за Монтреал, и да се обезбеди пристап до мемориалот од страна на учесниците, Haute-Savoie нареди прекин на целиот сообраќај на возилата на француската рампа за пристап. Оваа суспензија е закажана за недела, 24 март 2019, од 10 часот до 12.45 часот.

Како резултат на тоа, сообраќајот кон тунелот Мон Блан ќе биде целосно пренасочен:

– во насока Италија-Франција, од 9.45 часот до 12.30 часот

– во насока Франција-Италија, од 10 часот до 12.45 часот изутрина

Се препорачува корисниците на патиштата да ги проверат сообраќајните услови во тунелот на:

– Радио: 107,7 FM автоматски информации

– веб-страница на тунелот: www.tunnelmb.com

– Телефонска секретарка: +33 (0) 450555500

– Апликација: TMB Mobility