04/06/2020

Информација од Амбасада на Република Северна Македонија во Киев

Проблеми со возачи на камиони   Известуваме дека во амбасадата на РСМ во Киев во […]
30/04/2020

Известување за Барање за дозвола

Почитувани превозници, Поради забележани злоупотреби од одредени транспортни компании и возачи , возачи кои не […]
26/04/2020

БУГАРИЈА – COVID-19 мерки

Ажурирана информација на 26.04.2020г. Во Бугарија задолжително е носење на маски за лице за сите, […]
10/04/2020

ТУРЦИЈА – COVID-19 мерки Ажурирана информација 10.04.2020 г.

  Турските органи ја анализираа настанатата состојба поради спречување на ширење на коронавирусот и одлуката […]
10/04/2020

МАКЕДОНИЈА – Економски мерки на Владата за финансиска поддршка

Владата донесе втор сет на економски мерки за финансиска подршка на работодавачите од приватниот сектор […]
10/04/2020

ИТАЛИЈА – COVID-19 мерки

ИТАЛИЈА – COVID-19 мерки На 7 април, Министерството за внатрешни работи достави инструкции за вработените […]
08/04/2020

Најнова информација за дозвола за работа во време на полициски час 08.04.2020

Пристапот до информации и обрасци/формулари на веб страницата на АМЕРИТ е слободен за сите, можете […]
06/04/2020

Дозволите за движење на работници за време на полициски час ќе важат и за викенд

Во согласност со последните насоки на Владата, од страна на Сојуз на стопански комори на […]
03/04/2020

АЖУРИРАН СПИСОК ЗА ДОЗВОЛИ 20:00 Часот 03.04.2020

ФРИЦО КРИС транспорт ВЕНИ ОПТИМА ЛОГИСТИК НОВА ТРАНСПОРТ ЛОГИСТИК ЛЕОН ШПЕД ЧИКИ МИЛАН ФИЛИП ТРАНС […]