ВАЖНО СООПШТЕНИЕ – ТАХОГРАФСКИ КАРТИЧКИ

Заврши мирниот протест на ГП Богородица
26/03/2021

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ – ТАХОГРАФСКИ КАРТИЧКИ

[:mk]Truck driver performing driver card and menu operations on the tachograph device.[:]

Почитувани,

Од страна на Министерството за транспорт и врски на РСМ известени сме дека и покрај направените напори за воспоставување на конекција со ТахоНет, оваа конекција во моментов не работи.

Во интерес на возачите на кои оваа картичка им е круцијална најдено е привремено решение – да се продолжи со издавање на картичките без проверки во ТахоНет.

По воспоставување на врската, сите издадени картички дополнително ќе бидат проверени во ТахоНет.

Поради настанатата ситуација, при подигнување на возачката картичка потребно е да се достави Изјава пополнета од страна на возачот и заверена на нотар.      ПРЕВЗЕМИ ИЗЈАВА

 

Со почит,

АМЕРИТ