ТУРЦИЈА – COVID-19 мерки Ажурирана информација 10.04.2020 г.

Најнова информација за дозвола за работа во време на полициски час 08.04.2020
08/04/2020
БУГАРИЈА – COVID-19 мерки
26/04/2020

ТУРЦИЈА – COVID-19 мерки Ажурирана информација 10.04.2020 г.

 

Турските органи ја анализираа настанатата состојба поради спречување на ширење на коронавирусот и одлуката за забрана на возачи од 66 земји да влезат на територијата на Турција и објавија нови правила за граничното преминување на земјата.

Согласно овие правила, возачите од 66 земји кои имаа забрана за влез во Турција, сега можат да влезат, под услов да имаат поминато 14 дневен карантин од моментот на натовар на стоките до пристигнување на граница во Турција.

Инфо англиски јазик

Инфо турски јазик

 

Извор: BSEC-URTA