МАКЕДОНИЈА – Економски мерки на Владата за финансиска поддршка

Најнова информација за дозвола за работа во време на полициски час 08.04.2020
08/04/2020
БУГАРИЈА – COVID-19 мерки
26/04/2020

МАКЕДОНИЈА – Економски мерки на Владата за финансиска поддршка

Владата донесе втор сет на економски мерки за финансиска подршка на работодавачите од приватниот сектор погодени од здравствено-економската криза предизвикана од COVID 19,  заради исплата на платите за месеците април и мај 2020 година. Подолу на линкот Уредбата и условите кои треба да ги исполнуваат правните лица и вработение за користење на мерките.

Уредба за финансиска поддршка

Информација за втор сет на економски мерки

 

Доколку ви треба појаснување, правната служба во АМЕРИТ ви стои на располагање. Телефонски број за контакт: 070359891.

 

СИЗ Македонија Сообраќај АМЕРИТ