Информација: Протест на 28.11.2019 на границата меѓу Франција и Белгија

ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА бр.162
06/11/2019
Соопштение:
22/01/2020

Информација: Протест на 28.11.2019 на границата меѓу Франција и Белгија

Француските превозници поврзани со транспортни асоцијации OTRE и FNTR најавија протест во северна Франција на границата помеѓу Франција и Белгија на 28 ноември.
Превозниците кои ќе штрајкуваат ќе го блокираат движењето на странски камиони на А2 помеѓу Турнаи и Валенсијан кон Амиен и на А1 кон Лил, помеѓу Рекем и Лил.

Протестот се организира со цел да се изврши притисок врз француската влада која планира да ја намали цената на враќање на данок на литар гориво за 2 центи за превозниците.

Извор: OFAE