Градежни активности за одржување во тунелот Мон Блан – ноември / декември 2019 година

Известување од царинска управа за дијагонална комуникација
08/10/2019
ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА бр.162
06/11/2019

Градежни активности за одржување во тунелот Мон Блан – ноември / декември 2019 година

Франција – Италија

Надлежните институции на тунелот Мон Блан известуваат дека поради градежни активности за одржување на тунелот, сообраќајот ќе биде целосно прекинат во текот на следниве денови:

– во понеделник 18 ноември 2019 година, од 22:00 часот до 6:00 часот.

– во понеделник 2 декември 2019 година, од 19:00 часот. до 6:00 часот.

– во понеделник 9 декември 2019 година, од 22:00 часот. до 6:00 часот.

 

Исто така, за побрзо извршување на градежните активности, ќе се донесе алтернативен еднонасочен сообраќај во текот на 45, 46, 47, 48, 49 и 50 недела од годината, од 22:30 часот до 6:00 часот изутрината.

 

Извор: TMB