Затворен патот I / 18 во Словачка до 30 јули

Патот I / 18 пат, кој се протега под замокот Стрено (регион Зилина), кој ги поврзува Мартин и Жилина, беше исклучен без претходни планови во неделата, поради загриженоста дека камен од 50 тони би можело да ја уништи карпата на која се наоѓаат остатоците од замокот. Патот се очекува да остане затворен до 30 јули.
Алтернативните правци се обележани на мапата на следниот линк.
 

Извор: CESMAD Словачка