Германија - забрана за редовен неделен одмор во кабината!

"Законот за 45 часа викенд пауза надвор од кабината" во Германија, за кој се зборуваше на големо уште од минатата година, официјално стапи на сила во Германија при што веќе и официјално важи низ цела територија. Следуваат и ригорозни парични казни за тие фирми кои нема да го почитуваат законот.