Вести

21.07.2017

ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ БЕСПЛАТЕН ПРЕВEНТИВЕН ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД ВО МОТОАМЕРИТ

Мото Америт  во соработка со РСБСП во текот на месец јули и август реализира акција за бесплатен превентивен технички преглед со цел ...

20.07.2017

Затворен патот I / 18 во Словачка до 30 јули

Патот I / 18 пат, кој се протега под замокот Стрено (регион Зилина), кој ги поврзува Мартин и Жилина, беше исклучен без претходни планови ...

05.07.2017

Ограничувања на сообраќајот поради екстремно високи температури во Романија

Следејќи го предупредувањето за црвено и портокалово предупредување издадено од Националната метеоролошка администрација, почнувај ...

29.05.2017

Германија - забрана за редовен неделен одмор во кабината!

"Законот за 45 часа викенд пауза надвор од кабината" во Германија, за кој се зборуваше на големо уште од минатата година, официја ...

16.05.2017

Обуки за ТИР-ЕПД

Поради задолжителната пред-најава на транспортот во ЕУ како и измени во начинот на превоз на стока за Турција од 25 април 2017 година

16.05.2017

Штрајк на транспортните работници во Грција

Во Грција денеска нема да сообраќаат фериботите и останатите бродови, поради почетокот на 48-часовниот штрајк, што го организира синдик ...

04.05.2017

Термини за испити и обуки за сертификат за возачи

Испитoт за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен транспорт е на 16-ти маj 2017 година.

Испитот ќе се одржи ...

18.04.2017

Во среда, 19 април сообраќајната полиција ќе спроведува специјална акција

Припадниците на Министерството за внатрешни работи, Управата на сообраќајната полиција, во текот на следната недела во рамки на меѓун ...

10.04.2017

ИТНО И ВАЖНО!!! НОВА РЕГУЛАТИВА ВО ТУРЦИЈА од 25.04.2017

Генералниот директорат на царината на Турција објави дека од 25.04.2017 година, доставувањето на електронска пред-најава е задолжително за ...

27.03.2017

Германија - забрана за редовниот неделен одмор во кабина

И во Германија забрана за редовниот неделен одмор во кабината на возилото. Меѓународната унија за патен транспорт (ИРУ) најавува нов ...

22.02.2017

Термини за испити и обуки за сертификат за управители

Термините за испити за добивање сертификат за професионална компетентност на управителот или од него овластено лице одговорно за пре ...

17.02.2017

Прекината блокадата на граничниот премин Евзони

Од официјална информација од грчката асоцијација не известија дека граничниот премин Евзони денеска е прооден за сите видови на возил ...

06.02.2017

Испит за опасни материи (АДР) - февруари 2017

Следниот испит за добивање сертификат за возачи, за превоз на опасни материи (АДР) ќе се одржи во среда, на 15.02.2017 година, во просториите ...

01.02.2017

Блокиран граничниот премин Евзони

Поради штрајк на грчките земјоделци на граничниот премин Евзони, од 30.01.2017, од 16:30 часот, сообраќајот не функционира во двата правци. < ...

26.01.2017

РЕШЕНИЕ ЗА ЗАБРАНА НА УВОЗ НА ЖИВИ ЖИВОТНИ, ПРОИЗВОДИ И НУСПРОИЗВОДИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО

Заради заштита од внесување на вирусот на високо патогена авијарна инфлуенца во Република Македонија по потекло од Франција, Агенција ...

23.01.2017

Поевтинуваат горивата

Горивата од ноќеска на полноќ поевтинуваат за половина денар до денар по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (Р ...

23.01.2017

Термини за обука и испити за управители

Термините за испити за добивање сертификат за професионална компетентност на управителот или од него овластено лице одговорно за пре ...

17.01.2017

Укината забраната за камиони на Плетвар, останува на Стража и Пресека

Од 10.50 часот се укинува забраната за сообраќај за тешки товарни возила на планинскиот превој Плетвар, соопшти ЈП Македонија пат.  Заб ...

16.01.2017

Забрана за камиони на Плетвар, Стража, Пресека

Од 08 часот е воведена забрана за сообраќај за тешки товарни возила на планинскиот превој Плетвар од превентивни причини, информира АМС ...

12.01.2017

Одредби за плаќање на данок на возило во Унгарија

Одредбите се однесуваат за плаќање на данок на возило за товарни моторни возила регистрирани во странство.

Правилата ...

12.01.2017

Информации за ограничувања во сообраќајот поради временските услови во Бугарија

Поради обилните снежни врнежи, дополнителни патишта се затворени, а ограничувања во сообраќајот во моментов се:
Ограничувања на ...

11.01.2017

Loi Macron - Нова процедура за on-line регистрација

Почнувајќи од 1 јануари 2017 година регистрацијата на работници во Франција која спаѓа под Loi Macron мора да биде направена пре ...

11.01.2017

Снегот и мразот го отежнуваат сообраќајот

Сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови по влажни коловози, со остатоци од снег на коловозот. Поради ниски темпера ...

10.01.2017

Oграничувања на сообраќајот во Бугарија поради временските услови

Во моментов сите патишта се отворени за сообраќај за сите возила во Бугарија. Сепак, поради временските услови, некои ограничувања с ...

26.12.2016

Испит за опасни материи (АДР) Јануари 2017

Следниот испит за добивање сертификат за возачи, за превоз на опасни материи (АДР) ќе се одржи во среда, на 25.01.2017 година, во про ...

23.12.2016

Tермини за обука и испит на управители

Термините за испити за добивање сертификат за професионална компетентност на управителот или од него овластено лице одговорно за пре ...

23.12.2016

Датуми за добивање сертификат за Јануари 2017

Испитите за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен транспорт во јануари 2017 година ќе се одржат на ...

23.12.2016

КОНЕЧНА ЛИСТА НА РАСПРЕДЕЛЕНИ ЕКМТ ДОЗВОЛИ И РЕЗЕРВИРАНИ ТРАНСПОРТНИ ДОЗВОЛИ ЗА ПРЕВОЗ НА СТОКА ЗА 2017 ГОДИНА

 

Превземете ја конечната листа на распределени ЕКМТ дозволи и резервирани транспортни дозволи за превоз на стока за 2017 година ...

20.12.2016

Задолжителна вињета за возење во Париз почнувајќи од 16.01.2017

Почнувајќи од понеделникот, 16-ти јануари 2017 година, за возење во Париз ќе биде задолжителна вињета.

Оваа нова програма се однесува ...

14.12.2016

Известување

Ги известуваме сите возачи на кои во јануари 2017 година им истекуваат сертификатите за професионална компетентност навремено да ги обн ...

09.12.2016

Информација од Министерството за транспорт и врски

Почитувани,

Ве информираме дека поради изборниот процес што во моментов се случува во Република Македонија, а согласно сите зако ...

24.11.2016

Испит за опасни материи (АДР)

Следниот испит за добивање сертификат за возачи, за превоз на опасни материи (АДР) ќе се одржи во среда, на 26.12.2016

24.11.2016

Следни термини за испит за Сертификат за возач

Следнитe испити за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај за месец декември 2016 година ќ ...

24.11.2016

Испит за сертификат за управители 30.12.2016 г

Следниот испит за добивање сертификат професионална компетентност на управителот или овластено лице одговорно за превоз ,за месец

10.11.2016

Известување за СЕРТИФИКАТИ ЗА ВОЗАЧИ 22.11.2016

Следен испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај за месец ноември 2016 година ќе се одржи во ...

09.11.2016

Зголемување на германската минимална плата од 1 јануари 2017

Законот за минимална плата на час започна да се применува во Германија од 1 јануари 2015 година. Тој Закон го опфаќа транспортниот сект ...

07.11.2016

АДР Испит 23.11.2016

Следниот испит за добивање сертификат за возачи, за превоз на опасни материи (АДР) ќе се одржи во среда, на 23.11.2016 година, во просториите ...

01.11.2016

Важно известување за возачите!

Почнувајќи од 01.11.2016 година при пријава на кандидатите за обука и полагање на испитот за добивање на сертификат за професионална компе ...

28.10.2016

Термини за полагање ноември 2016

Следнитe испити за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај за месец ноември 2016 година ќе ...

14.10.2016

Трибини на Саем за Транспорт и Логистика

Во периодот од 18 до 22 октомври 2016 година, ќе се одржи четвртото издание на саемот Транспорт и Логистика.

АМЕРИТ како партнер на сае ...

05.10.2016

Aплицирање за ЦЕМТ дозволи

Во периодот од 13 октомври во 00:00 ч. до 15 октомври 00:00 часот, ќе се аплицира по електронски пат за распределба на годишните ЦЕМТ-дозволи за ...

30.09.2016

Испит за возачи 10.10.2016

Следниот испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај ќе се одржи во понеделник на 10.10.2016 годи ...

22.09.2016

Минимална плата во Франција

За време на состанокот на мешовитата комисија Македонија – Франција, француската делегација направи презентација со корисни инфор ...

21.09.2016

Средба на мешовитата комисија Македонија - Франција

На 19 и 20 септември 2016 година во Скопје се одржа средба на македонско – француската мешовита комисија за превоз на патници и стока во ...

20.09.2016

Испит за возачи и управители 28.09.2016 и 30.09.2016

Следниот испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај ќе се одржи во среда на 28.09.2016 година, и п ...

19.09.2016

Испит за сертификат за возачи и управители 28.09.2016 и 30.09.2016 г

Следниот испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај ќе се одржи во среда на 28.09.2016 година, и п ...

05.09.2016

Испит за сертификат за возачи и управители 14.09.2016 и 16.09.2016 г

Следниот испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај ќе се одржи во среда на 14.09.2016 година, и п ...

31.08.2016

Демонстрации во Кале (А16)

Демонстрациите ќе се одржат на патот A16 од 07:30 до 18:00 часот на 5 септември.
Демонстрантите се очекува да го блокираат патот A16, ...

25.08.2016

ДЕМАНТ НА ОБЈАВА НА МАКАМ-ТРАНС ОД 24.08.2016 ГОД.

Во информацијата од Макам-транс за Сертификати за стручна компетентост на возачи, од 24.08.2016 г. изнесени се невистини со кои само се дези ...

17.08.2016

Испит за возачи, за превоз на опасни материи (АДР)

Следниот испит за добивање сертификат за возачи, за превоз на опасни материи (АДР) ќе се одржи во понеделник, на 22.08.2016 година, во простор ...

17.08.2016

Испит за возачи и управители 18.08.2016 и 19.08.2016

Следниот испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај ќе се одржи во четврток на 18.08.2016 година, ...

09.08.2016

Повик за хуманитарна помош за нашите сограѓани

АМЕРИТ ги повикува сите транспортни фирми кои можат со свои возила и механизација (кипери и багери) да помогнат за расчистување на пого ...

04.08.2016

Привремена забрана за увоз на стока во Русија

Транспортната асоцијација АСМАП од Русија, испрати официјална информација до АМЕРИТ дека од 30 јули 2016 година Rosselkhoznadzor - Службата за ве ...

29.07.2016

ПОЧЕСНА ДИПЛОМА НА ИРУ ЗА 2016

Повик за номинирање на најдобрите возачи за наградата Почесна диплома за 2016 што ја доделуваат Меѓународната унија за патен трансп ...

28.07.2016

Кина ја ратификува TIR Конвенцијата на Обединетите нации – се отвараат нови трговски можности

Народна Република Кина стана седумдесеттата земја која ја ратификува TIR Конвенцијата на Обединетите нации, глобалниот стандард за цар ...

26.07.2016

Испит за возачи, за превоз на опасни материи (АДР)

Следниот испит за добивање сертификат за возачи, за превоз на опасни материи (АДР) ќе се одржи во понеделник, на 22.08.2016 година, во простор ...

21.07.2016

Центар за обука по европски стандарди

Искористете ја можноста да добиете квалитетна обука и да се стекнете со пошироки знаења од областа на патниот транспорт, и да добиете м ...

19.07.2016

Потсетување за испит

Испитот за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај ќе се одржи во Петок на 22.07.2016 година и се одржу ...

15.07.2016

Loi Macron - Формулари

Во прилог се формуларите на француски и англиски за пополнување од Loi Macron. Преведениот формулар намакедонски е служи само за помо ...

12.07.2016

Цени на горива

Листата редовно се ажурира секоја недела и ја покажува просечната цена по литар на бензинските станици во секоја земја

Недела 28/20 ...

12.07.2016

Loi Macron - грејс период за казни до 23 јули

Според француското Министерство за труд, "грејс период" на контролите на Loi Macron ќе бидат дозволени до 23 јули, односно франц ...

08.07.2016

Ограничување на движењето на товарните возила во Хрватска

Член 1

Возила на кои се однесува:  камиони и комбинација од возила со максимална тежина над 7.5t; камиони и комб ...

07.07.2016

Бесплатно асоцијативно членство во АМЕРИТ

Со едногласна одлука на Собранието на СИЗ Македонија сообраќај АМЕРИТ – Скопје, усвоена е иницијатива за бесплатно асоцијативно чл ...

06.07.2016

Промени во одредбите во Унгарија повразни со данок за товарни возила кој треба да се плати за возилата регистрирани во странство

Од 1 јули 2016 год. има промена на правилата во врска со плаќање на данок за возила регистрирани во странство.

Во официјалниот докуме ...

30.06.2016

Цени на горива

Листата редовно се ажурира секоја недела и ја покажува просечната цена по литар на бензинските станици во секоја земја

Недела 26/20 ...

29.06.2016

Од петок забрана за тешки товарни возила на државните патишта

Забрана за тешки товарни возила на државните патишта во Република Македонија:

Од 01.07.2016 година (петок) ќе отпочне со прим ...

24.06.2016

ПРОТЕСТИ НА 14 ТРАНСПОРТНИ АСОЦИЈАЦИИ / ЗЕМЈИ ПРЕД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

На 14 јуни 2016 година, UNTRR (Романија), заедно со здруженија од патниот сообраќај од уште 10 земји членки на ЕУ и 3 кои не се членки на ЕУ - ANTR ...

24.06.2016

Задожителна минимална плата за возачите кои патуваат во Франција

Америт активно ја следи процедурата околу задолжителната минимална плата за возачите кои патуваат во Франција и сите промени што се с ...

16.06.2016

Царинска управа: Анкета за ниво на изложеност на присутност на корупцијата

Царинската управа на Република Македонија спроведува истражување, со цел да го испита мислењето и ставовите на бизнис-заедницата, за н ...

16.06.2016

АМЕРИТ со нова подружница на влезот на Скопје

Стопанската интересна заедница за патен транспорт Македонија сообраќај – АМЕРИТ, најстарата транспортна асоцијација во Република ...

09.06.2016

ПОНИСКИ ЦЕНИ, ЗГОЛЕМЕНА ВАЖНОСТ И ПОВИСОКА ГАРАНЦИЈА НА ТИР-КАРНЕТОТ

ИРУ и АМЕРИТ со „три во едно“ за македонските патни транспортери

Пониски цени на ТИР-карнетите од 10 јуни годинав ...

07.06.2016

ДИСТРИБУЦИЈА НА ПОЕДИНЕЧНИ ДОЗВОЛИ ОД 06.06.2016 ГОДИНА

ИНФОРМАЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ ЗА НАЧИН НА ДИСТРИБУЦИЈА НА ПОЕДИНЕЧНИ ТРАНСПОРТНИ ДOЗВОЛИ ОД 06.06.2016 ГОДИНА

30.05.2016

Испит за сертификат за возачи 09.06.2016 и 10.06.2016 г

Почитувани, 

Ве известуваме дека следниот испит за добивање сертификат за возачите вклучени во меѓународниот сообраќај ќе се ...

26.05.2016

Демонстрации и блокади во Франција

Моментално демонстрации се одржуваат во областите La-Chapelle-d’Armentières (A25), Valenciennes (A2), Millau (A75), Mios (A63), Avignon (N7), Ussac и Bessines-sur-Gartempe (A20), ...

26.05.2016

Демонстрации во Довер

Демонстрациите се очекува да започнат од железничката станица Dover Priory во 16:00 часот на 28 и 29 мај.
Демонстрантите се очекув ...

26.05.2016

Штрајкови на работниците на грчките пристаништа

Работниците на пристаништето Пиреја, солунското пристаниште и сите други грчки пристаништа ќе штрајкуваат од четврток, 26 м ...

25.05.2016

Недостаток на гориво во Франција

Штрајкови и блокади во рафинериите за нафта се сеуште во тек во Франција. Целата територија е во потенцијален недостиг на нафт ...

20.05.2016

Еколошки перформанси на тешки товарни возила

Од 19 мај 2016 година во Австрија, влегоа во сила нови правила во однос на еколошките перформанси на тешките товарни возила, кои може ...

19.05.2016

Штрајк на грчката царинска унија

Грчката царинска унија, објави тридневен штрајк почнувајќи од петок 20 мај 07:00 часот, заклучно со понеделник 23 мај 07:00 часот.
За ...

13.05.2016

Oграничувања за возење во Италија и Франција

Од сабота 14.05.2016 до понеделник 16.05.2016, сообраќајот за тешките товарни возила над 7.5 тона (со исклучок на oслободени возила) ќе се регулира ...

11.05.2016

Во Албанија ќе се воведе патарина на девет патни правци

Меѓународните советници избрани од албанската влада за подготовка на национална стартегија за воведување патарина на албанските ...

04.05.2016

Известување за СЕРТИФИКАТИ ЗА ВОЗАЧИ

Согласно добиената информација од Министерство за транспорт и врски Ве информираме дека при подигнување на Уверението за положен исп ...

04.05.2016

Испити за сертификати за возачи

Датуми за електронско полагање на испитoт за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен сообраќај кој ќе се одр ...

27.04.2016

Меѓународен транспортен сообраќај и логистика

Меѓународен транспортен сообраќај и логистика, важна алка во напредокот на економијата во Република Македонија

 

...
27.04.2016

Десет македонски транспортери ја добија наградата „ТOP MANAGER“ на Меѓународната унија за патен транспорт – ИРУ

Десет  манаџери од исто толку транспортни фирми од Република Македонија, превозници на патници и на стоки,  денес ја примија во св ...

25.04.2016

Проверки на комерцијалните возила во Велика Британија

Проверки на возилото

Од возачите на комерцијални возила може да биде побарано да го запрат возилото од страна на полици ...

22.04.2016

Испит за опасни материи (АДР)

Почитувани, 

Ве известуваме дека следниот испит за добивање сертификат за опасни материи (АДР) ќе се одржи на 03.05.2016 год. Обуката ...

11.04.2016

Плаќање патарини во Русија

Од 15 Април 2016 година задолжителна е целосна регистрација за плаќање на патарините на операторот Платон. Ова може да се направи во канце ...

04.04.2016

Демонстрации и блокади на патиштата во Белгија

Од денот на влегувањето во сила на белгискиот закон за патарина од 1 април, се случија неколку демонстрации од страна на оператори ...

30.03.2016

Германија - Затворање на Fechinger Viaduct на А6

Fechinger Viaduct на А6, источно од Saarbrucken, е целосно затворен за сите видови на сообраќај поради безбедносни причини на неопределено време.

30.03.2016

Правилник за формата и содржината на евидентниот лист за превоз на патници

Со овој правилник се пропишува формата и содржината на евидентниот лист за превоз на патници, податоците кои ги содржи и начинот на нег ...

24.03.2016

Романија воведува забрана за пушење во возилата

Од 17-ти март 2016 година, Романија воведува забрана за пушење во кабините на возилата. Пушење на сите јавни места, вклучувајќи го и р ...

23.03.2016

Бегалци го блокираа граничниот премин Евзони - бараат да се отворат границите

Околу стотина бегалци го блокираа граничниот премин Евзони. Скандираат извикувајќи да се отворат границите. Безбедносни сили од грчка ...

15.03.2016

Заврши обврската за поседување зимска опрема

Од денеска граѓаните на Република Македонија нема да имаат потреба да носат зимска опрема во своите возила, бидејќи според законс ...

15.03.2016

Привремено затворање на A21 во Австрија

Автопатот А21, насока А2, во моментов е затворен поради обилните врнежи од снег. Потсетник за транспортерите дека зимската опрема за т ...

04.03.2016

Дополнителни гранични премини во Австрија

Австрија го суспендираше Шенгенскиот режим, ја засили граничната контрола и порача на ЕУ да најде решение за кризата со мигрантите.Од ...

01.03.2016

Потпишан меморандум за соработка меѓу АМЕРИТ и РСБСП

Стопанската интересна заедница за патен транспорт СИЗ Македонија сообраќај – АМЕРИТ, најстарата транспортна асоцијација во Републ ...

01.03.2016

Бугарско-Грчки гранични премини

Сите контролни пунктови на бугарско-грчките гранични премини сега се отворени за сообраќај.
Грчките демонстранти исто так ...

25.02.2016

Испит за сертификат за возачи 10.03.2016 и 11.03.2016 г

Почитувани, 

Ве известуваме дека на ден 10.03.2016 (четврток) и 11.03.2016 (петок) , ќе се одржи испитот за добивање сертификат за возачите ...

25.02.2016

Норвешка минимална плата

Информација која доаѓа од норвешките власти кои објавија детални информации за примената на одредбите за минимална плата во товарнио ...

25.02.2016

Привремено воведување контроли на Белгиско-Француската граница

Белгија објави привремено воведување на гранични контроли на француската граница за да се избегне потенцијалниот прилив на доселе ...

24.02.2016

Блокада - бугарско-грчки граничен премин

Почнувајќи од денес, Бугарскo - Грчките гранични премини се затворени повторно поради продолжување на протестите на грчките фармери ...

24.02.2016

Бугарија (граничен премин) KULATA-PROMACHONAS

Бугарската гранична полиција објави дека грчките фармери продолжија со протестите на грчкиот премин Promachon, движењето на ...

22.02.2016

Отворање на сите бугарско-грчки гранични премини

Шестдневната контра блокадата која бугарските превозници ја спроведуваа на бугарско-грчката граница, како контрамерка против контин ...

19.02.2016

Затворање на сите бугарско-грчки гранични премини

Бугарското Министерство за внатрешни работи објави дека сите бугарски гранични премини кон Грција се затворени за сообраќај - Kula ...

18.02.2016

Граничен премин Кипи

Грчката асоцијација информира дека моментално има целосна блокади на царинската испостава на Kipi, која ќе трае до 19 февруари, 00:00 ч ...

12.02.2016

Испит за опасни материи (АДР)

Почитувани,

Следниот испит за превоз на опасни материи (АДР) ќе биде одржан на 23.02.2016 г. Обуката за испитот ќе се одржи на 16.02.2016 г. со ...

03.02.2016

Штрајк на грчките гранични премини

Информација добиена од грчката асоцијација во врска со започнување на штрајковите на грчките превозници.

По најмалку 5 години во ...

28.01.2016

Грција - Работа на пат

Како резултат на работа на патиштата во градот Lagkada, Thessaloniki, улицата Tzelili Achilles ќе биде затворена почнувајќи од пресекот со ул ...

22.01.2016

Блокади во Грција

Протести и блокади на земјоделците во Грција

Грчката транспортна асоцијација OFAE информира дека:

22 Јануари 2016: Земјоделците ...

18.01.2016

Испит за сертификат за возачи 28.01.2016 и 29.01.2016 г

Почитувани,

Ве информираме дека на 21.01.2016 год (четврток) , со почеток од 10 часот, ќе се одржи обука за престојниот испит за сертифика ...

12.01.2016

Привремено затворена царината HR080594 во Хрватска

Агенцијата "Царини" истакнува дека за период од 10 јануари 2016 година до 30 април 2016 година привремено ќе биде затворена хрватската ц ...

30.12.2015

СООПШТЕНИЕ ЗА ЕКМТ ДОЗВОЛИ

Соопштение до превозниците кои вршат меѓународен превоз на стока.

Ве информираме дека на ден 05.01.2016 година (вторник) со почеток ...

23.12.2015

Ирак – Турција

Добивме информација од наши транспортери дека границата Ирак – Турција е затворена. Оваа информација ја потврди и турската транс ...

17.12.2015

Важно !!! Известување за замена на адр сертификати !

Почитувани, 

Ве известуваме дека доколку поседувате адр сертификати издадени од 2012 година , имате обврска да ги замените со нов ...

11.12.2015

Испит за опасни материи (АДР)

Почитувани, 

Последниот испит во 2015 год. за  добивање на адр сертификат за возачите кои превезуваат опасни материи, ќе се о ...

25.11.2015

ИНФОРМАЦИЈА - НОРВЕШКА МИНИМАЛНА ПЛАТА

Норвешките власти одлучија да го ограничат опсегот на регулативата за минимална плата за товарна каботажа и комбиниран превоз што се ...

20.11.2015

DKV картичка употреблива и за патарините во Русија

Од 15 ноември 2015 година, патарината од национално значење за камиони поголеми од дванаесет тони се наплаќа на федералните автопати низ ...

20.11.2015

Нова Белгиска патарина од 01.04.2016

„Загарантираните услуги на клиентите се секогаш приоритет“
DKV Euro Service овозможува со Satellic Box

18.11.2015

ГОДИШНА РАСПРЕДЕЛБА НА ЕКМТ ДОЗВОЛИ

Министерството за транспорт и врски ги известува превозниците кои во периодот од 13-15 Октомври 2015 година аплицирале по електронски пат ...

09.11.2015

Потсетување: Обнова на АДР сертификатите за возачи

Почитувани,

Ве информираме дека согласно најновите измени на Законот за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот сообр ...

09.11.2015

Информација - Времетраење на гранични и царински формалности

Почитувани ,

Ве информираме дека главното мерење на граничните и царински формалности (Богородица, Табановце и ЦИ Скопје 3), ќе зап ...

27.10.2015

Унгарија на полноќ ја затвори границата со Хрватска

Властите на Унгарија на полноќ ја затворија ''зелената" граница со Хрватска.Официјалните премини и понатаму нормално ќе функцио ...

16.10.2015

ИЗВЕСТУВАЊЕ

P&O и DFDS сега имаат редовни поаѓања од пристаништата Кале и Довер.
Eurotunnel е отворен и се поминува за 2 часа во двата правци.
Очеку ...

14.10.2015

Семинар-Актуелни национални и меѓународни права и обврски во патниот транспорт

Почитувани,

Сиз Македонија Сообраќај АМЕРИТ- Скопје во организација со Министерството за транспорт и врски на Р.М и Царинската уп ...

05.10.2015

Состојба на граничен премин Nickelsdorf

Транспортната асоцијација од австрија AISO, информира дека со наредба на полицијата, граничниот премин помеѓу Унгарија и Австрија (авто ...

05.10.2015

Затворање на гранични премини

Согласно последните информации на границата помеѓу Унгарија и Србија, единствен граничен премин кој е отворен за тешки товарни возила ...

05.10.2015

Состојба на српско-хрватската граница

Согласно информаицијата од хрватската транспортна асоцијација TRANSPORTKOMERC, сите гранични премини со Србија се затворени за сообраќај. Нa ...

05.10.2015

ХРВАТСКА: Забраната за влез на српски возила сè уште е на сила

Граѓаните со српски пасоши, од околните земји, можат непречено да влезат во Хрватска, додека и понатаму на сила е забраната за влез во Х ...

05.10.2015

Заврши блокадата и Хрватска ги отвори границите

Вчера, во 18.00 часот е  укината блокадата на границата, и камионите почнаа да се движат кон своите дестинации. Македонските транспорте ...

05.10.2015

АДР Сертификати

Согласно измените на Законот за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот сообраќај, објавени во Службен весник на Р. Македон ...

30.11.-0001

Нова Белгиска патарина од 01.04.2016

„Загарантираните услуги на клиентите се секогаш приоритет“
DKV Euro Service овозможува со Satellic Box

30.11.-0001

Промена на термините за возачи и управители

Почитувани, 

Ве известуваме дека терминот за испити за сертификати за возачи, закажан на  29.12.2015 се презакажува за 28.12.2015 ...

30.11.-0001

Испит за опасни материи (АДР)

Почитувани,

Следниот испит за превоз на опасни материи (АДР), ќе биде одржан на 23.02.2016 г. Обуката за испитот ќе се одржи на 16.02.2016 г ...

30.11.-0001

Испит за сертификат за возачи 10.03.2016 и 11.03.2016 г

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 10.03.2016 (четврток) и 11.03.2016 (петок) , ќе се одржи испитот за добивање на сертификат за возачите ...

30.11.-0001

Меѓународен транспортен сообраќај и логистика

Меѓународен транспортен сообраќај и логистика, важна алка во напредокот на економијата во Република Македонија

Во дене ...

30.11.-0001

Електронска регистрациjа во Германија

Германското Министерство за Финансии и Царинска Администрација  воведува нова процедура за онлајн регистрација, каде странските р ...

30.11.-0001

Германија забранува 45 часовниот одмор да се прави во камиони

Федералниот совет на Германија го менува законот за возачи (FPersG) и ќе забрани неделниот одмор да се прави во камионите.

Прево ...

30.11.-0001

Рестрикции во возењето и превоз на стока во Унгарија

За ограничувањата за возење и превоз на стока во периодот од 01 јули до 31 август, и во период од 01 септември до 30 јуни во Унгарија, повеќе ...

30.11.-0001

Датуми за добивање сертификат за Февруари 2017

Испитите за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен транспорт за следните термини во месец февруари 2017 годи ...

30.11.-0001

Граничниот премин Богородица останува затворен

Граничниот премин Евзони-Богородица ќе биде блокиран за сообраќај до петок, 3 февруари. Така одлучија грчките земјоделци кои од понеде ...

30.11.-0001

Следете ја во живо состојбата на граничниот премин Богородица

До петок 03 февруари 2017, граничниот премин Богородица - Евзони ќе биде затворен.

Царината на Р. Македонија им помага на транспорт ...

30.11.-0001

Испит за сертификат за возач

Испитoт за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен транспорт за следниот термин во месец фебруари 2017 година ...

30.11.-0001

Нови цени на вињетките во Романија

Кога се поминува низ Романија неопходно е да имате валидна вињетка не само за автопатите, туку и кога поминувате патишта, кои припаѓ ...

30.11.-0001

Датуми за добивање сертификат за март 2017

Испитoт за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот патен транспорт за следните термини во месец март 2017 година ќе ...

30.11.-0001

АМЕРИТ и управителот Емил Милев со награди од Европското бизнис друштво од Оксфорд

СИЗ „Македонија сообраќај“ – АМЕРИТ и управителот Емил Милев деновиве освоија две врвни меѓународни признанија: наградите &bdqu ...

30.11.-0001

ТИР-ЕПД апликација, неопходна алатка во меѓународниот транспорт со ЕУ, а и со Турција

Како можам да ја користам ТИР-ЕПД апликацијата?

Вашето корисничко име и лозинка ќе ги добиете на барање на националната ...

30.11.-0001

Десет транспортери од Македонија наградени со наградата TOP MANAGER на годината

Десет транспортни менаџери од Република Македонија превозници на патници и на стоки се годинашните добитници на наградата ТOP MANAGER за 20 ...

30.11.-0001

Германскaта минимална плата (MiLoG) - електронска регистрација

Ве информираме дека Германското министерство за финансии и Царинската администрација вооведуваат нова онлајн регистрaциона процедур ...

30.11.-0001

Денес прекин на сообраќајот на патниот правец Маврово-Дебар

Ве известуваме дека  среда 28.06.2017 и четврток 29.06.2017, патниот правец Р1202 Маврово – Дебар на делот од с.Рајчица – Дебар поради извед ...

30.11.-0001

Времен режим за сообраќај во летниот период за тешки товарни возила

Од 01.07.2017 година (сабота) ќе отпочне со примена времениот режим на сообраќај во летниот период со кој се забранува движење на тешки това ...